• Efter GDPR kommer NIS

  Nu har det gått ett par veckor sedan dataskyddsförordningen trädde i kraft. Något du som individ förmodligen inte påverkats av märkvärt men som föranlett en hel del arbete för en stor del av samhället. Under maj hade också MSB:s krisberedskapsvecka där man bland annat skickat ut en broschyr till 4,8 miljoner hushåll med råd om förberedelser om krisen eller kriget kommer.

  Idag lever vi i en digitaliserad värld och mycket av de saker vi förutsätter ska bara fungera som att vatten ska rinna när man vrider på kranen, lampan lyser när man slår på strömbrytaren osv, och allt detta sköts via infrastrukturer övervakade med hjälp av nätverk och informationssäkerhetssystem.

  Under de senaste åren som gått har flera större incidenter skett där man genom att hacka system lyckats att mörklägga en hel stad, utnyttja IoT:er för att slå ut viktiga transporttjänster mm. Med det nya Nätverks- och InformationsSystemdirektivet ska man ta lärdom av dessa händelser samt förbereda för framtida, då det är ett krav på just incidentrapportering och tillhörande analys. NIS-direktivet som träder i kraft 1: a augusti 2018 ställer krav på leverantörer av sådana här samhällsviktiga tjänster för att vi ska fortsätta kunna slå på lamporna när höstmörkret snart kommer igen eller infravärmaren till midsommar – för visst är det inte allt för ovanligt att det är samma temperatur då som på julafton?

   

  Behöver ni stöttning med arbetet kring NIS-direktivet? Kontakta oss för utförligare information eller ta del av vårt erbjudande här.

   

Bli uppringd

Fyll i ditt telefonnummmer så ringer vi upp dig.

Högsta kreditvärdighet

C2Solutions är ett stabilt företag med nyckeltal som är väsentligt över branschens genomsnitt.

Certifiering enligt ISO9001

C2Solutions är sedan år 2006 certifierade enligt ISO9001, standarden för kvalitetsledningssystem.

Barnsupporter Företag

Barnsupporter

C2Solutions är med och stödjer kampen mot barncancer.