• Den nya dataskyddsförordningen – vad innebär det för IT-avdelningen?

  Hur får man jurist- och IT-avdelningen att prata samma språk, var ett huvudtema under gårdagens kurs ”Den nya dataskyddsförordningen – vad innebär det för IT-avdelningen?” som hölls hos LegalWorks.
  
  På plats fanns Fredrik Linde från C2Solutions tillsammans med jurist Axel Tandberg för att föreläsa om det högaktuella ämnet.
  Emma Lilja Sjödin, Legal Counsel från LegalWorks sammanfattar gårdagen nedan.
  
  Ett tiotal deltagare tillgodogjorde sig igår grunderna i den nya dataskyddsförordningen som ställer stora krav på organisationerna, juridiskt, organisatoriskt och vad gäller deras IT-säkerhet. Just därför är det viktigt att alla olika delar i organisationen vet ungefär vad som gäller för att kunna samarbeta.
  
  Axel Tandberg inledde dagen med att förklara principerna och juridiken bakom förordningen. Han tryckte även på varför dataskydd är viktigt, förutom sanktioner på upp till 4% av den globala omsättningen finns även ett marknadsmässigt perspektiv där skada på varumärket kan kosta organisationen mycket mer. Fredrik Linde gav sedan ett IT-perspektiv på det hela och förklarade hur det nya begreppet ”privacy by default” kan tillämpas rent praktiskt, organisatoriskt och tekniskt. Vikten av att ha bra loggar var det troligen ingen deltagare som missade. Allt detta varvades med praktiska exempel när IT-skyddet fallerat och deltagarna tog tillfället i akt att fråga frågor till Axel och Fredrik.  
  
  ”Över förväntan!” löd ett av omdömena medan en annan deltagare såg fram emot det gedigna arbete denne hade framför sig. 

Bli uppringd

Fyll i ditt telefonnummmer så ringer vi upp dig.

Högsta kreditvärdighet

C2Solutions är ett stabilt företag med nyckeltal som är väsentligt över branschens genomsnitt.

Certifiering enligt ISO9001

C2Solutions är sedan år 2006 certifierade enligt ISO9001, standarden för kvalitetsledningssystem.

Barnsupporter Företag

Barnsupporter

C2Solutions är med och stödjer kampen mot barncancer.